X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Vadul lui Vodă este aproape gata de sezonul estival

23 apr. 2013,, 13:40   Societate
4886 0
Foto: noi.md
Pregătirile de sezonul estival în orașul Vadul lui Vodă sînt în toi. În cadrul unui interviu acordat portalului de știri NOI.md, primarul localității, Iurie Onofriiciuc, a specificat că cei care vor alege să se odihnească la Vadul lui Vodă vor avea parte de surprize.

De pregătirea plajei pentru sezonul estival se ocupă Asociația municipală „Spații Verzi”. „Zona, practic, este pregătită. Avem de reparat carosabilul după sezonul de iarnă, dar ne axăm în fond pe atragerea unui număr cît mai mare de persoane la noi, în zona de agrement, prin crearea unui spectru larg de servicii”, a menționat Onofriiciuc.

Totodată, el a spus că circa 40 la sută din agenții economici deja și-au început activitatea în zonă. De asemenea, și unele baze de odihnă.

„Sezonul estival se deschide la solicitarea populației, însă deschiderea oficială preconizăm să o facem pe data de 1 iunie”, a spus primarul orașului.

Onofriiciuc a dezvăluit mai multe proiecte pe care intenționează să le implementeze primăria în anul viitor, cu scopul de a atrage cît mai mulți oameni la odihnă. Printre ele și construcția unui centru cultural multifuncțional.

„Preconizăm să construim o sală de concerte de circa 400 de locuri în centrul respectiv, un studio de înregistrare a muzicii pentru a atrage mai mulți clienți și a-i determina să petreacă la noi mai mult timp”, a precizat Onofriiciuc.

Potrivit lui, lucrările de construcție la centrul respectiv au început. Consiliul municipal Chișinău finanțează o parte din lucrări, iar cealaltă parte – Primăria orașului Vadul lui Vodă. Autoritățile publice locale preconizează să dea edificiul în exploatare în anul 2015.

„Eu consider că vom da posibilitate oamenilor să folosească un spectru mare de servicii și să nu se oprească doar la odihnă, dar să aibă și distracție”, a subliniat primarul.

De specificat că în orășel locuiesc circa 5000 de persoane, iar bazele de odihnă dispun de circa 10 mii de locuri. În perioada sezonului estival, circa 20 de mii de oameni se află pe teritoriul orășelului Vadul lui Vodă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?