X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nașul lui Filat ar putea fi eliberat

16 mar. 2017,, 10:59   Societate
4073 0

Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) a declarat admisibil recursul în anulare în dosarul care îl vizează pe Ion Rusu și SRL „Caravita Co”.

Potrivit Casei de avocatură „Popa și Asociații”, prin recursul în anulare depus se solicită rejudecarea cauzei, pronunțarea unei noi Hotărîri și dispunerea suspendării condiționate a executării pedepsei aplicate lui Ion Rusu.

Apărătorii cer și anularea pedepsei complementare – lichidarea persoanei juridice SRL „Caravita Co”.

De asemenea, avocații insistă ca judecătorii să caseze sentința emisă de către Judecătoria Buiucani din 6 noiembrie 2015 și deciziile Curții de Apel Chișinău din 28 martie 2016 și Colegiului Penal al CSJ din 21 septembrie 2016.

Ședința de judecată de la CSJ în care se vor examina cerințele avocaților va avea loc pe data de 6 aprilie 2017, în lipsa părţilor.

Amintim că administratorul companiilor „Caravita” SRL şi „Business Estate Investments” SRL, Ion Rusu, a fost condamnat, în anul 2015, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul spălării de bani care ar fi cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Totodată, instanţa a recunoscut vinovate de spălare de bani şi persoanele juridice „Caravita” SRL şi „Business Estate Investments” SRL, stabilindu-le o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 150 de mii de lei pentru fiecare, cu lichidarea acestora. Prin aceeași sentință, instanța a admis cererea înaintată de Banca de Economii, pentru încasarea de la Ion Rusu şi cele două companii a 2 793 229 de euro în beneficiul BC „Banca de Economii” SA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?