X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Puşcuţă: Reforma serviciului fiscal va îmbunătăţi lupta cu contribuabilii neoneşti

16 mar. 2017,, 09:15   Economie
2715 1

"Serviciul Fiscal, ca entitate juridică unică, va permite intensificarea luptei cu contribuabilii neoneşti pe întreg teritoriul Moldovei, susţine directorul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Sergiu Puşcuţă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că de la 1 aprilie vor intra în vigoare noile amendamente legislative, potrivit cărora IFPS şi cele 35 de inspectorate fiscale de stat teritoriale vor fuziona într-o entitate juridică unică - Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

"Reorganizarea va contribui la reducerea costurilor de administrare, creşterea gradului de conformare benevolă a contribuabililor, prestarea serviciilor calitative, consolidarea acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale. Controalele fiscale vor fi simplificate, căci nu vor mai fi limitate teritorial, ci vor fi orientate, în particular, în regiunile sau domeniile cu un risc mai mare de evaziune fiscală", a spus Puşcuţă.

Potrivit lui, din cauza concentrării excesive a activităţii economice în Chişinău şi Bălţi, au fost atestate probleme serioase în raioane, din cauza unui număr insuficient de inspectori fiscali. Din cele 177 de funcţii vacante, majoritatea acestora sînt în raioane. Sînt atestate şi anumite deficienţe în cooperarea dintre inspectorate fiscale teritoriale şi organul central, acest fapt creînd posibilităţi suplimentare pentru evaziune fiscală.

Directorul a spus că "vor fi create patru direcţii de administrare fiscală teritorială -Nord (12 raioane), Sud (9 raioane), Centru (14 raioane) şi Chişinău. Numărul de angajaţi va rămîne acelaşi, de 1892 de unităţi. Totodată urmează a fi reduse 85 funcţii de conducere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?