X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

CNN l-a numit pe Putin drept cel mai puternic om din lume (VIDEO)

14 mar. 2017,, 10:13   Externe
2738 0

În opinia jurnaliștilor, președintele Federației Ruse este pe placul nu doar a rușilor – mulți politicieni din alte state, de asemenea, nu-și ascund simpatia față de el.

Într-un nou film documentar, care în seara zilei de 13 martie a fost emis în eterul postului de televiziune CNN, președintele rus Vladimir Putin a fost numit drept cel mai puternic om din lume. Autorul documentarului, unul dintre cei mai influenți și populari analiști politici - Fareed Zakaria, a încercat să înțeleagă grație cărui fapt a reușit Putin să concentreze în mîinile sale o forță imensă, care, practic, nu este limitată de alte institute.

”Putin a creat ceea ce se numește putere verticală și care se deosebește de ceea ce am văzut la alte popoare mărețe. Așa cum a spus odată unul din criticii președintelui rus, ilustrul jucător de șah rus – Gari Kasparov, toată structura puterii politice ruse este în mîna unui singur om”, spune autorul filmului.

În opinia lui Zakaria, actuala situație este unică prin faptul că este absolut neclar ce se va întîmpla atunci cînd Putin nu va mai fi.

”Atunci cînd murea un țar, voi știați procesele cu ajutorul cărora, urmașul lui, fiul lui, era avansat. Atunci cînd murea secretarul general a Partidului Comunist a Uniunii Sovietice, Comitetul Permanent și Biroul Politic alegeau un succesor. Dar ce se va întîmpla atunci cînd va muri Putin ? Nimeni nu știe”, subliniază autorul documentarului.

Fareed Zakaria leagă cu venirea lui Putin instalarea stabilității și sporirea nivelului de viață în țară. Aceste schimbări sînt deosebit de vizibile mai ales pe fundalul ”dezechilibratului” Elțin, care căzuse în patima băutului și a reușit să sărăcească poporul și să îmbogățească oligarhii. În același timp, este citat finanțistul și investitorul de talie mondială, William Browder, care afirmă că Putin deține un capital în mărime de 200 de miliarde de dolari.

Jurnaliștii au analizat cauzele popularității imense a liderului rus în interiorul țării sale, popularitate la care nici ”nu au visat” președinții americani. În același timp, ei sînt convinși că Vladimir Putin este nu doar pe placul rușilor: spre exemplu, George Bush a ”i-a văzut sufletul în ochii lui Putin”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?