Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

A fost lansat concursul de granturi mici pentru dezvoltarea regional

14 mar. 2017,, 09:45   Economie
2757 0

Ambasada Slovaciei în Moldova a lansat concursul de granturi mici pentru dezvoltarea regională.

Surse din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor au relatat pentru INFOTAG că proiectele depuse trebuie să vizeze sectoarele de alimentare cu apă, salubritate şi gestionarea deşeurilor solide. Se va acorda prioritate propunerilor care se concentrează pe investiţiile mici, de exemplu: reconstituiri de conducte locale de apă şi sisteme de canalizare, revitalizarea surselor de apă, conexiuni dintre clădiri la conductele de apă şi sistemele de canalizare, montare sistemelor de purificare a apei potabile, sprijin în colectarea deşeurilor municipale, crearea locurilor specializare de colectare şi reciclare a deşeurilor.

La concurs pot participa organizaţii nonguvernamentale înregistrate, subiecţii non-profit, autorităţi regionale şi locale. Procedura de aplicare a proiectelor se va desfăşura în două etape. În prima etapă candidaţii sînt încurajaţi să prezinte o scurtă descriere a proiectului, pe adresa skaid.sgmd@gmail.com. În a doua etapă, solicitanţii selectaţi vor fi invitaţi să prezinte propunerea întregului proiect în baza formularului de cerere standard pentru contribuţie financiară.

Valoarea maximă a contribuţiei financiare nerambursabile este de 10 mii euro pentru fiecare proiect selectat. Numărul de proiecte selectate este limitat de bugetul alocat acestei cereri de propuneri, care este de 70 mii euro. Solicitanţii pot cofinanţa proiectele propuse din surse proprii.

Termenul limită pentru depunerea descrierilor scurte de proiect este data de 10 aprilie. Durata maximă a fiecărui proiect este de luni, începînd de la data semnării Acordului între Agenţia Slovacă pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională şi beneficiarul final.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?