X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

O funcționară a fost reținută. Motivul: Exces de putere

13 mar. 2017,, 16:55   Societate
4877 1

O funcționară a primăriei comunei Drepcăuți din raionul Briceni a fost reținută de ofițerii CNA pentru exces de putere, transmite NOI.md.

Potrivit informației preliminare, persoana publică și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin faptul că a contractat pentru asistență juridică un birou de avocați fără a avea acordul consiliul local, condiție obligatorie stipulată de legislația în vigoare. Valoarea totală a contractelor depășește 100 000 de lei, firma avînd sarcina de a încasa datoriile unor agenți economici pentru arendarea unor terenuri din localitate. Datoriile ar fi fost calculate eronat și neîntemeiat de către însăși funcționara.

Astfel, potrivit calculelor acesteia, cei 3 agenți economici datorau aproximativ 3 milioane de lei primăriei pentru închirierea terenurilor agricole, pe cînd, urmare a unei verificări, Inspecția Financiară a constatat o datorie de doar 35 000 de lei.

Ca rezultat al acumulării materialului probator, femeia a fost recunoscută în calitate de bănuit și reținută pe un termen de 72 de ore. Actualmente de întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea identificării altor factori de decizie implicați.

În acest sens a fost pornită o cauză penală, funcționara fiind învinuită de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 3 ani sau amendă în mărime de pînă la 57500 lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?