X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Marea Britanie va părăsi UE în martie 2019

13 mar. 2017,, 10:17   Externe
1700 0

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat că Parlamentul nu trebuie să fie în măsură să se opună deciziei poporului britanic de a părăsi Uniunea Europeană, îndemnîndu-i pe membrii Legislativului să respingă amendamentele votate de Camera Lorzilor, relatează Reuters online.

Camera superioară a Parlamentului britanic a aprobat, marţi, cu 366 de voturi favorabile şi 268 împotrivă, următorul amendament: acordul Londrei cu UE privind condiţiile ieşirii din Blocul comunitar şi termenii viitoarei relaţii bilaterale ori lipsa unui acord (în cazul eşecului negocierilor) trebuie aprobate de Parlamentul britanic înainte de Parlamentul European.

Săptămîna trecută, Camera Lorzilor a respins planul privind ieşirea din Uniunea Europeană în forma prezentată de Guvernul Theresa May, introducînd un amendament în sensul protejării cetăţenilor europeni aflaţi în Marea Britanie, în ceea ce a fost prima înfrîngere suferită de Guvernul Theresa May, astfel că proiectul va reveni în Camera Comunelor.

Davis a cerut parlamentarilor din Camera Comunelor să respingă amendamentele votate de Camera Lorzilor care presupuneau acordarea unei mai mari puteri acestor politicieni de a respinge condiţiile finale privind ieşirea Marii Britanii din UE.

"Situaţia pe care nu o putem avea este ca vreuna dintre Camerele Parlamentului să anuleze decizia poporului britanic- acestea nu sînt în măsură să se opună", a spus Davis.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?