Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Peskov a povestit despre întîlnirea ambasadorului rus cu membrii echipei lui Clinton

13 mar. 2017,, 10:30   Externe
2053 0

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat duminică pentru CNN că Rusia este demonizată și că este imposibil ca țara lui să fi intervenit în alegerile în 2016, în ciuda acuzațiilor făcute de SUA.

Peskov, care este purtător de cuvînt și consilier superior al lui Vladimir Putin timp de aproape două decenii, a declarat pentru CNN că îi pare foarte rău pentru numeroasele controverse din jurul conexiunii Rusiei la campania Trump și rolul său în efectuarea rezultatului alegerilor din SUA. Acesta a negat însă că Rusia s-ar fi implicat în susținerea lui Trump. El a precizat că ambasadorul rus la Washington, Serghei Kislyak, a avut în timpul campaniei electorale din SUA întîlniri și cu consilieri din echipa da campanie a lui Hillary Clinton, nu doar cu cei ai lui Donald Trump.

Pe agenda întrevederilor ambasadorului ‘există mulți specialiști în politologie, persoane care lucrează în think tank-uri ce o consiliază pe Hillary sau alte persoane care lucrează pentru Hillary’, a spus Dmitri Peskov, răspunzînd unei întrebări despre contactele unor politicieni apropiați lui Trump cu ambasadorul Kislyak.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului a asigurat că sarcina ambasadorului rus este să se întîlnească cu reprezentanți ai ambelor părți pentru a discuta despre ‘relațiile bilaterale’ ruso-americane, iar obiectivul acestor întîlniri nu a fost nicidecum de a interfera în procesul electoral american.

Dmitri Peskov a recunoscut însă că președintele Putin, deși nu s-a poziționat public deschis în favoarea unuia dintre cei doi candidați la președinția SUA, a dorit ca scrutinul să fie cîștigat de Trump, pentru că acesta din urmă s-a arătat favorabil reducerii tensiunilor acumulate în ultima vreme în relațiile dintre Moscova și Washington.

„Candidata Hillary Clinton a fost, prin atitudinea și programul ei, foarte negativă față de țară noastră, declarînd că Rusia aproape este cel mai mare rău în lume și principala amenințare pentru SUA”, a spus Peskov la CNN.

„În schimb, celălalt candidat, Donald Trump, spunea că ‘da, sîntem în dezacord cu rușii în multe chestiuni, dar trebuie să vorbim cu ei pentru a încerca să găsim o cale de înțelegere”, a explicat mai departe reprezentantul Kremlinului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?