Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Acuzațiile Maiei Sandu sînt negate în Găgăuzia

10 mar. 2017,, 17:15   Politică
6647 12

Acuzațiile Maiei Sandu precum că a fost amenințată în timpul campaniei electorale, au generat nedumerire în Găgăuzia.


Într-un comunicat de presă, publicat vineri, 10 martie, Comitetul Executiv al Găgăuziei a negat declarațiile președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a comunicat despre ”amenințările din Găgăuzia” în raport cu ea în timpul fostei campanii electorale, transmite NOI.md.

Maia Sandu a fost îndemnată să renunțe la aceste declarații și să stabilească un dialog cu locuitorii din Găgăuzia, pe teritoriul căreia au fost respectate toate normele campaniei electorale. ”Au fost create diferite condiții pentru agitația tuturor concurenților electorali în cadrul alegerilor șefului statului, ceea ce este confirmat de rezultatele procesului de monitorizare din partea misiunii OSCE și Asociației ”Promo-LEX”. În același timp, la Comitetul Executiv, administrațiile raionale, organele puterii locale nu au parvenit cereri din partea persoanelor de încredere a Maiei Sandu în ceea ce privește punerea la dispoziție a încăperilor pentru organizarea ședințelor publice sau desfășurarea întîlnirilor cu colectivele de muncă”, se menționează în comunicatul Comitetului Executiv al Găgăuziei.

”Mai mult decît atît, doamna Sandu a fost invitată oficial, de nenumărate ori, să participe la dezbaterile organizate de Televiziunea și radioul public din Găgăuzia, însă, nici ea nici reprezentanții ei așa și nu au găsit timp să-și prezinte platforma în fața locuitorilor din regiune. Locuitorii din Autonomia Găgăuză au o poziție civică pronunțată și care, în mare parte, nu corespunde cu platforma Maiei Sandu, însă, lor le mai sînt caracteristice asemenea calități ca pluralismul politic și toleranța. În acest context, Comitetul Executiv o îndeamnă pe Maia Sandu să renunțe la acuzațiile nefondate și căutarea vinovaților și să stabilească un dialog real cu locuitorii din Găgăuzia”, se menționează în comunicatul de presă.

Remarcăm că într-un interviu pentru portalul ”NewsMaker”, Maia Sandu a numit în calitate de motiv pentru eșecul ei la prezidențiale, care s-au desfășurat în toamna anului trecut, susținerea mică din partea locuitorilor din Transnistria și Găgăuzia. Sandu a specificat că în Găgăuzia, în raport cu ea și staff-ul său electoral ”au fost create asemenea condiții încît nimeni nu a vrut să ne mai ajute”.

Reamintim că președintele PAS, Maia Sandu a pierdut alegerile prezidențiale din 13 noiembrie 2016, în favoarea socialistului Igor Dodon. Ea a obținut mai puțin de 48 la sută din voturile alegătorilor. După scrutin, adepții Maiei Sandu au cerut organizarea alegerilor repetate, însă, pe 13 decembrie anul trecut, Curtea Constituțională a recunoscut victoria lui Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?