X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Lukașenko a dispus rezervarea unui teritoriu special în Belarus pentru organizarea protestelor

10 mar. 2017,, 20:00   Externe
3022 0

În Belarus este necesar de a crea condiții pentru desfășurarea unui dialog civilizat între autorități și societate, inclusiv, în procesul de desfășurare a acțiunilor de protest în masă.

Declarația a fost făcută joi, 9 martie, de către președintele țării, Alexandr Lukașenko, în cadrul ședinței pe marginea problemelor actuale de dezvoltare a țării, transmite BELTA.

”Nu poți să-i interzici omului să meargă în piață”, a declarat șeful statului. Potrivit lui, autoritățile statului nu sînt împotriva marșurilor și demonstrațiilor. Însă pentru asemenea manifestații în masă, poporului trebuie să i se ”rezerve un loc special”. ”De a determina în oraș acea piață unde oamenii pot să vină și să-și expună opiniile”, a adăugat Lukașenko.

El a mai specificat că la mitinguri trebuie să asiste și reprezentanții puterii. ”Doamne ferește însă, dacă acest șef va insulta pe cineva acolo. Miliția trebuie să fixeze eventualele insulte și să ia cele mai severe măsuri”, a subliniat liderul Belarusului. El a menționat, de asemenea, că provocatorii vor răspunde conform legii. El a dat asigurări că ”în Belarus nu va fi niciun fel de Maidan, pentru asta nu există niciun fel de premise”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?