X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PSRM cere explicații suplimentare cu privire la nota expediată Federației Ruse (VIDEO)

10 mar. 2017,, 10:44   Politică
3116 2

Deputații socialiști cer audierea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene cu privire la nota informativă expediată Kremlinului, pe marginea abuzurilor comise în raport cu demnitarii moldoveni, comunică Noi.md.

Fruntașii PSRM s-au arătat îngrijorați de „limbajul dur” al acestei note de protest, care, în opinia lor, este în măsură să deterioreze relațiile bilaterale moldo-ruse.

„În opinia noastră, arată foarte ciudat ceea ce s-a întîmplat ieri, această notă contravine procedurilor diplomatice. Eu nu știu dacă undeva în lume s-a întîmplat așa ceva, cînd președintele Parlamentului invită un ambasador și îi înmînă o asemenea notă. Cred că sînt circumstanțe despre care noi nu cunoaștem. Este absolut firesc ca toți deputații să aibă o informație completă pentru a exclude careva interpretări”, a declarat deputatul socialist Vladimir Țurcan.

În replică, spicherul Andrian Candu a menționat că nu MAEIE este în măsură să ofere asemenea explicații, întrucît nota expediată Kremlinului a fost semnată de premier și președintele Parlamentului. Democratul s-a arătat dispus să prezinte detalii cu privire la decizia luată ieri, la următoarea ședință a Legislativului.

„Sînt de acord să vă dau mai multe informații la o dată ulterioară, dar trebuie să luați în considerare că în această sală sînt oameni care au fost intimidați abuziv, și, cel puțin o solidaritate colegială trebuie să existe”, a punctat Candu.

Propunerea socialiștilor de a organiza astăzi audieri parlamentare pe marginea acestui subiect a fost respinsă de majoritatea deputaților.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?