Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lucașenko a răspuns dur la amenințarea Moscovei

9 mar. 2017,, 19:00   Externe
11029 6

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a răspuns dur la amenințarea prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev, în legătură cu prețurile la gaz, transmite Belta.

”Cel mai mult m-au mirat declarațiile prietenului meu Medvedev. Apropo, pe noi deja încep să ne sperie că vom procura gazul natural la preț european. Chipurile, nu vom plăti 150 de dolari, ci 200”, a spus Lukașenko în cadrul unei ședințe.

El a calificat aceste cuvinte ale premierului rus drept un apropo la ideea că Belarusul ar sta pe spatele Rusiei.

”Medvedev trebuie să înțeleagă că dacă noi vom plăti ca în Europa, el tot va trebui să plătească pentru ceva anume. Și prețul va fi incomensurabil mai mare decît prețul la gaz”, a spus liderul belarus.

El a remarcat că ”contabilitatea și prețul la gazul care nu-i aparține lui Medvedev” nu trebuie să stea la baza relațiilor dintre Moscova și Minsk.

”Voi spune foarte scurt și clar ce ne dorim noi: nu vrem niciun fel de prețuri mici la gaz. Noi vrem ca cei din conducerea Rusiei frățești să-și îndeplinească obligațiile… dacă vreun deștept de acolo crede că noi putem fi amenințați și îngenuncheați permanent, asta nu se va întîmpla”, a adăugat Lukașenko.

Pe 7 martie, în cadrul ședinței șefilor de guverne ale țărilor Uniunii Economice Eurasiatice, Medvedev și-a îndemnat ”colegii” să țină minte informația despre prețurile facilitate la gazul rusesc atunci cînd adoptă decizii care frînează sau blochează procesul de integrare în Uniunea Economică Eurasiatică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?