X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Caz de sclavie la Dubăsarii Vechi (VIDEO)

9 mar. 2017,, 14:45   Societate
3879 0

Un bărbat în vîrstă de 55 de ani, proprietar al unei ferme de animale, din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, a fost reținut pentru sclavie, notează NOI.md.

Potrivit IGP, suspectul a exploatat prin muncă mai multe persoane, timp de 16 ani.

Acesta, acţionînd în comun cu alte persoane neidentificate de organul de urmărire penală au racolat mai multe persoane social-vulnerabile și bolnave psihic, ce nu aveau capacitatea de a-şi dirija acţiunile, promițîndu-le un salariu bine plătit. Victimele erau aduse la ferma de animale, fiind amenințate cu violența fizică și psihică, ulterior, erau impuse să lucreze în condiţii nefavorabile, fără a fi salarizate.

În urma percheziției efectuate de forțele de ordine la ferma din localitatea Dubăsarii Vechi, au fost depistați: o femeie de 35 de ani, doi bărbați cu vîrsta 45 și 47 de ani și un copil minor de 8 ani.

Totodată, percheziţii la domiciliul şi în automobilele suspectului, unde au fost depistate şi ridicate documente care aparţin potenţialelor victime care erau deţinute forţat pe teritoriul fermei, obiecte şi carnete cu notiţe privind evidenţa muncii efectuată ani la rînd de victime şi venitul obţinut de suspecţi prin munca acestora. De asemenea, au fost găsite trei arme, deţinute legal, cu care erau amenințate victimele.

Actualmente, suspectul este arestat pe un termen de 20 de zile și se află în Penitenciarul nr.13 din municipiul Chişinău. Iar victimele au fost plasate la Centrul de Asistenţă şi Protecţie a Victimelor şi Potenţialelor Victime ale Traficului de Fiinţe Umane, pentru a primi asistenţa necesară.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?