Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un nou partid politic în Moldova

9 mar. 2017,, 11:58   Politică
6447 6

Pe scena politică din Moldova va apărea o nouă formațiune de centru denumită „Voința Poporului”, informează Noi.md.

Membrii grupului de inițiativă pentru crearea noului partid au făcut anunțul astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Printre inițiatorii proiectului politic se regăsesc fostul președinte al organizației teritoriale Chișinău a Platformei „DA”, Nicolae Gîrbu, dar și fostul vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale Ștefan Urîtu.

Principalul obiectiv anunțat de grupul de inițiativă este consolidarea societății. Printre priorități se mai numără: restabilirea ordinii de drept și scoaterea statului din captivitate, crearea și dezvoltarea clasei de mijloc, eliminarea corupției în rîndul instituțiilor statului, excluderea traseismului politic, facilitarea businessului mic și mijlociu, transformarea sistemului de educație și sănătate în prioritate națională.

„Partidul «Voința Poporului» apare din nevoia unei alternative reale la toate celelalte formațiuni existente, se va deosebi printr-o democrație internă reală, avînd la bază o doctrină care va pune în prim-plan interesele cetățeanului simplu, se poziționează pe centru și consideră unitatea națională o prioritate,indiferent de originile etnice și viziunile geopolitice ale întregii societății”, a precizat conducătorul grupului de inițiativă pentru crearea partidului Nicolae Gîrbu.

Noua formațiune politică va miza pe eșichierul format din „alegătorii dezamăgiți și cei care au rămas doar cu speranța”, a menționat fostul vicepreședinte al CEC Ștefan Urîtu

„E nevoie de mai multe partide, încît să se poată susține una pe alta. La noi acum este nevoie de a menține regulile de joc. În ultimii ani fraudarea alegerilor se întîmplă tot mai pronunțat, iar puterea se preia prin fraudare. Are loc de fapt o uzurpare a puterii de stat”, a punctat Ștefan Urîtu.

Membrii partidului „Voința Poporului” au mai precizat că vor participa la alegerile parlamentare din 2018. Deocamdată formațiunea nu a fost înregistrată la Ministerul Justiției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?