Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

În Ucraina nu se exclude blocarea contrabandei în punctele de trecere

7 mar. 2017,, 16:30   Economie
3364 2

Deputatul Radei Supreme (RS) a Ucrainei, Igor Gusi, nu exclude organizarea, în perioada apropiată, a blocării transportului de contrabandă la punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova de către activiștii publici ucraineni.

El consideră că o atare acțiune de blocare trebuie să fie organizată pe tot segmentul transnistrean al graniței moldo-ucrainene.

”Această blocare este necesară pentru că cunoaștem foarte bine rolul companiei ”Șerif” în Transnistria. Dacă, anterior, deținea monopolul în economie, acum, regiunea a ajuns la putere în regiune la toate nivelurile. Noi vedem ce se întîmplă astăzi în estul Ucrainei, unde foștii participanți la operațiunea antiteroristă au început să blocheze livrările de contrabandă de cărbune și alte mărfuri din Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk. Oligarhul RInat Ahmetov scoate miliarde din acest business dubios. Și eu înțeleg ce-i ghidează pe oamenii, care au trecut peste războiul cu Rusia. Iar în estul Ucrainei se duce un adevărat război”, a subliniat deputatul. El a promis să viziteze, timp de o săptămînă, toate punctele de trecere a frontierei moldo-române.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?