X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Cancelaria de Stat cresc salariile. Cum este posibil

7 mar. 2017,, 09:33   Societate
6218 3

Reforma Cancelariei de Stat, în contextul aprobării Strategiei privind reforma administraţiei publice pentru anii 2016–2020, a permis și optimizarea structurii instituției.

Despre impactul acestei reforme asupra angajaților a vorbit Lilia Palii, Secretarul General al Guvernului, în cadrul unui interviu acordat pentru Moldpres.

Lilia Palii spune că în urma optimizării s-au eliberat peste 70 de poziții.

„În urma optimizării structurii instituţiei, s-au eliberat 70 de poziţii, unele dintre acestea fiind funcţii vacante sau ocupate de persoane care au atins vîrsta de pensionare. Totodată, persoanele supuse procedurii de eliberare din funcţie au beneficiat de toate indemnizaţiile prevăzute de legislaţie, chiar dacă unii, între timp, şi-au găsit un alt loc de muncă”, a spus Lilia Palii.

Totodată, în urma optimizării, angajații rămași vor avea majorări la salariu.

„Luînd în consideraţie economiile formate în urma optimizării structurii Cancelariei de Stat, pe parcursul anului 2017 vom avea posibilitatea să asigurăm o majorare a salariilor funcţionarilor publici, în baza criteriilor de performanţă. Astfel, avînd un număr mai mic de funcţionari, dar mai motivaţi, urmărim să creştem performanţa şi eficienţa acestora”, a precizat Lilia Palii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?