X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

La Chişinău se desfăşoară în premieră festivalul feminist

7 mar. 2017,, 09:15   Societate
2007 1

La Chişinău se desfăşoară în premieră Festivalul Feminist cu genericul "Revendicarea consimţămîntului".

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, fondatoarea Mişcării feministe din Moldova, Victoria Apostol, a spus că festivalul porneşte de la problema violenţei de gen, în particular vizează aspectul violenţei faţă de femei.

"Problema violenţei este foarte importantă. Violenţa este inadmisibilă, mai ales împotriva femeilor. Este o problemă a societăţii, o problemă a percepţiei noastre a relaţiilor între bărbat şi femeie şi ce atitudine avem noi faţă de violenţă", susţine ea.

Membrul organizaţiei "GenderDoc-M", Artiom Zavadovski, a spus că festivalul va ţine trei zile.

Potrivit agendei, luni seara, la Teatrul Spălătorie va avea loc o discuţie publică cu tema: "Consimţămîntul ca parte a educaţiei sexuale: Cum cultivăm respectul pentru integritatea fizică şi emoţională a persoanei?". Marţi, tot acolo va avea loc o proiecţie de film - "Bacalaureat", în regia lui Cristian Mungiu, urmată de o discuţie publică despre violenţa sexuală în instituţiile de învăţămînt din Moldova şi tratamentul victimelor de către sistemul judiciar. Pe 8 martie, începînd cu ora 12.00, va avea loc marşul feminist "NU înseamnă NU", din scuarul magazinului "UNIC" pînă în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?