X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Vitalie Pîrlog: Funcția de procuror rămîne a fi partajată politic

18 apr. 2013,, 12:23   Societate
3295 1
Foto : vipmagazin.md
Funcția de procuror general, cu regret, rămîne a fi partajată politic. La această concluzie a ajuns fostul ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog, care a fost ales drept candidat la funcţia de procuror general de către comisia de selectare a candidaților, scrie NOI.md.

Într-o declarație oficială, emisă presei, Pîrlog susține că a ajuns la această concluzie după ce ieri a avut a discuție cu preşedintele Parlamentului.

„Constat cu regret că, la etapa actuală, nu există premize pentru a crede că în funcţia de procuror general poate fi desemnată o persoană independentă de factorul politic, care într-adevăr ar putea să readucă încrederea cetăţenilor în supremaţia legii şi ar produce adevărata reformă în Procuratură”, se menționează în declarație.

Azi, președintele Parlamentului, Marian Lupu, a spus că a renunțat la candidatura lui Vitalie Pîrlog la funcția de procuror general, pentru că a constatat că ”este predeterminat votul negativ al Parlamentului” pe marginea candidaturii acestuia. Totodată, el a luat decizia de a-l înainta pe Corneliu Gurin la această funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?