Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Alegerea procurorului – piatra de temelie pentru alegerea premierului. VIDEO

18 apr. 2013,, 09:45   Politică
4905 3
Foto : flux.md
În cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV7, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat că „împăcarea celor doi Vlazi de la putere” ar duce la numirea premierului și a guvernului. În același timp, solicitați de NOI.md să comenteze afirmația lui Diacov, unii experți din cadrul Academiei de Studii Administrative din Republica Moldova au declarat că împăcarea între Vlad Filat și Vlad Plahotniuc se va produce în 2 etape. La prima etapă, partidul lui Vlad Filat va vota candidatura lui Corneliu Gurin, propusă de PD la funcția de procuror general. La a doua etapă, PD va susține acordarea votului de încredere guvernului propus de Vlad Filat.

Astfel, va avea loc marea împăcare între „cei doi Vlazi”, care va pune capăt conflictului ce durează de mai mult timp și care a culminat cu demiterea lui Vlad Plahotniuc din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului și a lui Vlad Filat din funcția de prim-ministru.

Anterior, această ipoteză a fost lansată de Victor Stepaniuc în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV7: „Votul pentru numirea în funcţie a procurorului general poate fi echivalat cu cel pentru crearea majorităţii parlamentare. Oponenţii lui Vlad Filat l-ar putea vota în funcţia de premier, dacă vor avea posibilitatea să-şi plaseze omul lor în funcţia de procuror general, care îl va ţine pe Filat în stare de şah permanent”.

Amintim că, conform procedurii, Vlad Filat trebuie să prezinte noua componență a guvernului timp de 15 zile din data desemnării, adică începînd cu 10 aprilie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?