X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Piața rusă se deschide doar pentru 5 companii vinicole din R.Moldova

4 mar. 2017,, 12:30   Economie
4553 2

Rospotrebnadzor-ul deschide ușa pentru cinci companii vinicole din Republica Moldova.

Decizia a fost luată de către conducerea Serviciului federal rus în urma inspectării de către experții ruși a 13 companii vinicole din Republica Moldova la mijlocul lunii februarie.

Într-un comunicat al Rosportebnadzor-ului se menționează că în urma examinării materialelor primite de către experții Rosportebnadzor-ului în cadrul inspectării, se permite prezentarea probelor pentru obținerea permisului pentru produsele livrate spre Federația Rusă de către companiile SA „Cricova”; „Chateau Vartely”; „CASTEL MIMI”; „Moldiugvin”; „Lion-Gri”.

Totodată, companiilor „KVINT” și „KAZAYAK-VIN”, care deja au obținut dreptul de livrare a produselor vinicole în FR, a fost permis să prezinte probele producției noi care anterior nu a fost exportată în Rusia.

Amintim că la mijlocul lunii februarie Republica Moldova a fost vizitată de un destant al Rospotrebnadzor-ului care au evaluat 13 companii vinicole care au solicitat dreptul de export pe piața rusă.

Sursele Deschide.MD care au participat la o ședință cu ușile închise cu experții Rospotrebnadzor-ului din 17 februarie ne-au declarat că jumătate din lista vinăriilor au primit calificativul „nesatisfăcător”. În cadrul inspectării au fost identificate mai multe nereguli, cele mai multe de ordin igienico-sanitar.

Autorităţile din Rusia au interzis de mai multe ori produsele de vin din Moldova, fără a prezenta, însă, probe sau argumente în privința deciziei luate. Ultimele restricţii asupra vinurilor moldoveneşti au fost impuse în toamna anului 2013.

Ulterior, embargoul a fost anulat doar pentru câteva companii din regiunea transnistreană. În urma instituirii embargaoului din 2013, producătorii din ţara noastră au suportat pierderi de 20 de milioane de dolari şi s-au orientat spre alte pieţe de desfacere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?