Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Dosarul coruperii alegătorilor în Găgăuzia va fi transmis în curînd instanţei

3 mar. 2017,, 14:00   Societate
1913 0

"Dosarul privind coruperea alegătorilor în Găgăuzia va fi transmis în curînd în instanţa de judecată", a comunicat şeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale al Direcţiei "Sud" Vasile Stoianov.

El a menţionat că "au fost adunate suficiente dovezi care demonstrează vinovăţia celor care figurează în dosarul penal".

"Acum sîntem la ultima etapă, a acţiunilor procesuale. Instanţa va stabili tipul sentinţei", a spus procurorul.

Pe 20 decembrie 2016 organele de drept i-au reţinut la Comrat pe preşedintele secţiei de vot Nr. 1/2, Elena Todorova, şi pe secretarul Consiliului de observatori al "Teleradio Găgăuzia", Anatolie Mavrodi, suspectaţi de implicare în coruperea alegătorilor. Ei au fost reţinuţi în baza mărturiilor depuse în instanţă de locuitorii Găgăuziei, potrivit cărora ei au fost mituiţi în ziua alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei, pe 4 decembrie. Ulterior, suspecţii au fost plasaţi în arest la domiciliu.

În cadrul anchetei, printre inculpaţi a nimerit şi soţia lui Dmitri Constantinov, Maria, iar fostului spicher i s-a interzis, printr-o hotărîre a Curţii Supreme de Justiţie, să mai candideze la alegerile în APG de legislatura a şasea.

Alegerile suplimentare în APG în circumscripţia oraşului Comrat vor avea loc la 5 martie. La alegeri va participa un singur candidat – Vitalie Dragoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?