X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ivan Cozer rămîne în arest

3 mar. 2017,, 08:22   Societate
2148 0

Ivan Cozer, unchiul membrului platformei "Demnitate și Adevăr", Alex Cozer, rămîne în arest. Curtea de Apel Chişinău a respins demersul avocaţilor acestuia, care au contestat mandatul de arestare de 30 de zile. Ivan Cozer este cercetat penal, în două dosare, alături de soţia sa, pentru exploatare prin muncă a mai multor persoane.

Un dosar penal a fost iniţiat în 2016, de procuratura raionului Nisporeni, după ce o femeie de 28 de ani a depus o plîngere. Victima a declarat că a fost forţată să muncească aproape o jumătate de an, fără să primească un ban. În cealaltă cauză penală, soţii Cozer sînt învinuiţi că au exploatat prin muncă alte două femei. Una dintre ele a povestit jurnaliştilor de la portalul today.md că a lucrat la ferma de vaci a lui Ivan Cozer, în ultimii şase ani. Deşi i s-a promis un salariu de 1.000 de lei, ea nu a primit niciun ban, dar a fost obligată să muncească din greu.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au găsit actele de identitate ale persoanelor exploatate prin muncă. Soţia bănuitului este cercetată în libertate, deoarece are la întreţinere doi nepoţi minori. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă pînă la 15 ani de închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?