Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Dacia va furniza motoare TCe pentru viitorul Smart Fortwo

16 apr. 2013,, 17:42   Ştiri Auto
2852 0

Foto: noi.md

Sorin Buşe, directorul general Renault Technologie Roumanie, a anunţat că uzina Dacia le va livra celor de la Smart motoare din gama H4, respectiv unităţi 0.9 TCe.

Motoarele TCe de 0.9 litri din portofoliul Dacia-Renault va ajunge şi sub capota viitorului Smart Fortwo, informează reprezentanţii mărcii din Mioveni. Propulsorul respectiv va fi construit la uzina din Mioveni, iar înţelegerea de livrare a acestei unităţi face parte din parteneriatul pe care concernul Renault-Nissan l-a semnat cu Daimler. Vestea vine de la Sorin Buşe, directorul Renault Tehnologie Roumanie. Unitatea 0.9 TCe este un motor care respectă normele Euro 5, dezvoltă 90 CP şi echipează modelele Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway şi Renault Clio 4. Odată cu debutul noului Smart ForTwo, motorul va fi integrat şi pe generaţia corespondentă a lui Renault Twingo. ”Renault Technologie Roumanie are un parteneriat cu Daimler, în baza căruia vom exporta motorul H4 care se fabrică la Piteşti la Daimler, pentru modelul de oraş Smart şi pentru Renault Twingo”, a declarat Sorin Buşe, directorul general al Renault Technologie Roumanie. Centrul tehnic a fost înfiinţat în 2006 şi are peste 2.000 de angajaţi, dintre care 456 se află la Titu. În prezent, RTR operează în trei centre: Bucureşti – design, Piteşti – teste şi Titu – centru de încercări.

Producţia motorului H4 a început la Mioveni în 2012, unitatea de 0.9 litri înlocuind propulsoarele K7M şi K4M, motoare aspirate de 1.6 litri, care dezvoltau 85, respectiv 105 CP. Noua motorizare a debutat aproape simultan în gamele Renault şi Dacia, ea marcând un pas important în intenţiile de downsizing ale celor doi parteneri. În 2013, cei de la Dacia estimează că vor produce 150.000 de motoare

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?