Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Circa 90 de companii vinicole riscă să le fie refuzată certificarea vinului

1 mar. 2017,, 10:45   Economie
2813 0

Aproximativ 90 de companii vinicole din Republica Moldova riscă să primească refuz de certificare a produselor, din cauza neprezentării datelor cu privire la campania de anul trecut de producție de struguri și vin.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, citat de NOI.md, în conformitate cu prevederile Reglementării tehnice „Organizarea pieţei vitivinicole”, aprobate de Guvern pe 11 iunie 2015, unităţile vitivinicole sînt obligate să întocmească anual şi să depună o declaraţie privind campania de producere vitivinicolă.

Pînă la momentul actual, dintre 211 agenţi economici înregistraţi în Registrul vitivinicol, cu depăşirea termenului stabilit, au prezentat declaraţia privind campania vitivinicolă doar 122 de entităţi vitivinicole.

Totodată, Centrul Naţional de Verificare a Calităţii Producţiei Alcoolice şi Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare, începînd cu 20 februarie 2017, la certificarea producţiei vitivinicole se vor ghida strict de lista prezentată, refuzînd certificarea produselor la întreprinderile care nu se regăsesc în lista sus-menţionată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?