X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Vinurile din Moldova se bucură de interes în Brazilia

16 apr. 2013,, 10:15   Economie
3658 3
Foto : profit.md
Oameni de afaceri din Brazilia, care deţin supermarketuri mari, sînt interesaţi să achiziţioneze vinuri moldoveneşti de calitate, a declarat pentru agenţia "Infotag" businessmanul Vasile Drangoi, într-un scurt interviu acordat înaintea vizitei în Brazilia.

"Infotag": Domnule Drangoi, cum s-a întîmplat că Dvs., un om de afaceri care se ocupă de producţia de îngheţată în R.Moldova, aţi lansat o campanie de promovare a vinurilor moldoveneşti în Brazilia?

Vasile DRANGOI: Acum patru ani, concernul "Drancor" a deschis o fabrică de îngheţată în Brazilia. Povestindu-le brazilienilor despre Moldova, noi, în particular, i-am informat despre vinurile moldoveneşti extraordinare. Informaţia i-a interesat şi ei au solicitat organizarea unei degustări.

"I.": Degustarea viitoare va fi prima în Brazilia?

V.D.: Nu, a doua. Prima a fost organizată în anul 2012, în oraşul Florianopolis (statul Santa-Catarina). La prezentare, ne-am străduit să expunem vinuri de la diferiţi producători moldoveni. Dar majoritatea covîrşitoare a supermarketurilor au optat pentru produsele companiei moldo-americane "Lion Gri". Astfel, cea de-a doua degustare, din aprilie 2013, va fi organizată doar pe baza vinurilor acestui producător.

"I.": Livrările de vinuri se planifică să fie efectuate sub formă îmbuteliată sau şi în vrac?

V.D.: Deocamdată se presupune că vinurile vor fi livrate în exclusivitate în sticle.

"I.": Dvs. veţi promova în continuare în Brazilia şi vinurile altor producători autohtoni?

V.D.: Bineînţeles. În plus, planificăm să extindem răspîndirea vinurilor şi a divinurilor în această ţară sud-americană.

"I.": Dvs. promovaţi vinurile la indicaţia Guvernului Republicii Moldova sau din iniţiativă proprie?

V.D.: Din iniţiativă personală. Dar am informat guvernul despre activitatea pe care o desfăşurăm şi am primit "acordul".
"I.": Promovarea produselor moldoveneşti peste hotare este o misiune onorabilă, dar şi una costisitoare. Din ce surse plănuiţi să acoperiţi cheltuielile?

V.D.: Din fondurile companiilor moldoveneşti ale căror vinuri vor fi solicitate pe piaţa Braziliei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?