X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Ministerul de Interne, mulţumit de campania „Supraveghere de vecinătate”

24 feb. 2017,, 16:45   Societate
2916 0

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) se arată mulţumit de desfăşurarea campaniei "Supraveghere de vecinătate", care are drept scop crearea unei comunităţi mai sigure prin combaterea şi prevenirea infracţiunilor.

Acest fapt a fost menționat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful adjunct al Inspectoratul General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.

El a menţionat că o astfel de campanie reprezintă o noutate în republică, însă în alte ţări aceasta se aplică pe larg.

„În SUA, deja mai bine de 100 de ani şeriful statului şi asistenţii săi lucrează în strînsă cooperare cu activiştii civici pentru prevenirea sau descoperirea infracţiunilor. În majoritatea ţărilor Europei, mai ales în Germania şi Estonia, este o normă ca cetăţenii să anunţe organele de drept despre obiecte sau acţiuni suspecte. Spre deosebire de poliţie, populaţia are mai multe informaţii, mai mulţi ochi", a afirmat Cavcaliuc.

El a amintit că campania a fost lansată în 2013.

"Au fost desfăşurate 3600 de diferite acţiuni în care au fost implicate 375 de localităţi din 30 de raioane ale republicii. Mii de activişti ne-au venit în ajutor. Sper că am reuşit să schimbăm mentalitatea cetăţenilor noştri în sensul că poliţia apără interesele lor, că trebuie să acţionăm în comun pentru a combate criminalitatea", a remarcat Cavcaliuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?