Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

SUA: Moldova e cel mai potrivit loc pentru extinderea afacerilor spre Est

24 feb. 2017,, 10:15   Business
3403 6

Companiile americane din România consideră că Moldova reprezintă cel mai potrivit loc pentru extinderea afacerilor lor spre Est.

Acest fapt a fost menționat în cadrul Forumului oamenilor de afaceri americani din România, la care au fost discutate oportunităţile de extindere ale companiilor americane din România pe piaţa din Republica Moldova, principalele platforme și sectoare atractive pentru iniţierea proiectelor investiţionale comune, relatează NOI.md.

Evenimentul a avut loc la București şi a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în România, Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi Organizația de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Republica Moldova (MIEPO), în parteneriat cu Ambasada SUA în România și Camera Americană de Comerţ din România.

Evenimentul a reunit circa 240 de reprezentanți ai companiilor din SUA și alte ţări, demnitari de stat, diplomaţi, conducători de agenţii, zone economice libere, parcuri industriale şi asociaţii internaţionale de business din România. Printre domeniile de interes pentru acest forum a fost cel de consultanţă în afaceri, financiar-bancar, comerţ, IT, industria alimentară, agricultură ş.a.

La discuţiile B2B, din partea ţării noastre au participat reprezentanţii ZEL Ungheni-Business, ZEL Bălţi, ai Parcului Industrial CAAN, ai Portului International Liber Giurgiuleşti, ai companiei “Monicol” şi “Cricova”, care la final a făcut o prezentare de vinuri. Aceştia au stabilit primele contacte cu potenţialii parteneri de afaceri, urmînd a fi organizate în luna iunie vizite de afaceri în Moldova.

În cadrul discuţiilor companiile americane au afirmat că piaţa moldovenească este cea mai apropiată destinaţie pentru extinderea afacerilor lor din România. Condiţiile care îi atrag în ţara noastră sînt taxele, care sînt cele mai mici din regiune, facilităţile acordate investitorilor şi forţa de muncă ieftină. De asemenea, reprezentanţii primelor 5 companii de consultanţă de pe piaţa românească şi-au arătat disponibilitatea de a deveni puncte de contact pentru ZEL-urile şi parcurile Industriale din Moldova în identificarea partenerilor americani.

„Companiile americane din România sînt interesate într-o extindere spre Est. În acest sens, Republica Moldova le oferă cele mai avantajoase din regiune condiţii pentru investiţii, în special pe platforma ZEL-urilor şi a parcurilor industriale. În cadrul forumului de afaceri de la Bucureşti am discutat cu companiile de consultanţă româneşti să începem o colaborare în vederea identificării partenerilor şi a proiectelor cu antreprenorii americani din România. Sîntem interesaţi de investiţii în sectorul de automotive, pe partea de componente complexe, de aceea sper că această colaborare ne va ajuta să transmitem mesajele despre ofertele noastre”, susţine directorul MIEPO, Vitalie Zaharia.

La eveniment a participat Octavian Calmȋc – viceprim-ministrul şi ministrul Economiei al Republicii Moldova, Mihai Gribincea – ambasadorul Republicii Moldova în România, Hans Klemm – ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, reprezentanţi ai Organizației de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), conducători şi membri ai Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham România) şi Camerei de Comerţ Americane din Moldova (AmCham Moldova).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?