Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Mark Tkaciuk: Sciziunea din cadrul PL a fost determinată de dorinţa de a rămîne la putere

15 apr. 2013,, 10:03   Politică
8718 3
Foto : noi.md
Sciziunea din cadrul Partidului Liberal a fost determinată doar de dorinţa de a rămîne la putere, consideră deputatul din partea PCRM, Mark Tkaciuk.

Solicitat de Agenţia "Infotag" să comenteze crearea Consiliului de Reformare a Partidului Liberal, el a opinat că "prin această declaraţie, deputaţilor şi miniştrilor care au semnat-o, nu le pasă de valorile europene şi totalitarismul lui Mihai Ghimpu".

Potrivit lui Tkaciuk "în toate partidele de dreapta – de la PDM la PLDM şi PL – în calitate de lider, este cîte un führer de diferit rang".

"Dar nici aceşti führeri nu sînt în stare să supravieţuiască într-o atmosferă de ilegalitate. Ei acum se află anume într-o atare situaţie. Iată de ce, cu orice preţ trebuie părăsită corabia care se îneacă şi de ajuns la o barcă de salvare care se cheamă ”putere” – ceea ce înseamnă acces la diverse beneficii, posibilitate de îmbogăţire, posibilitate de a acţiona în afara legii", a subliniat Tkaciuk. El a remarcat că niciodată pe liderii fostei alianţe de guvernare nu i-a unit ideologia sau ideea, ci doar "interesele meschine şi funcţiile, mania puterii".

Deputatul se arată convins că fragmentarea partidelor de dreapta va continua.

La rîndul său, fostul comunist Sergiu Sîrbu a declarat că "principalul motiv al sciziunii PL este frica de a rămîne în opoziţie".

"Pentru ei, pierderea "locurilor călduţe" de miniştri este asemenea morţii. Cred că acest proces va continua", a presupus el.

Sîrbu nu a exclus probabilitatea că declaraţia grupului PL a fost provocată de relaţiile personale ostile din cadrul partidului.

"Eu ştiu cum se întîmplă acest lucru. Am trecut personal prin asemenea situaţii", a spus fostul comunist. Sîrbu a atras atenţia asupra faptului că "odată ce există şase voturi din partea liberalilor, nu va mai fi necesar votul neafiliaţilor pentru acordarea votului de încredere Guvernului Filat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?