Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reclamația unei mame: condiții inadmisibile la maternitate (FOTO)

26 feb. 2017,, 12:00   Capitala
8486 1

Paturi vechi, noptiere lipsă, mîncarea interzisă în salon – acestea sînt condițiile puse la dispoziția mămicilor și copiilor nou-născuți în una dintre maternitățile din capitală.


Mămicile sînt revoltate și propun ca măcar pentru o zi ministrul Sănătății să stea în asemenea condiții, relatează NOI.md.

O mămică care a născut recent la Centrul Mamei și Copilului și a fost internată cu nou-născutul în blocul Prematuri 3, Secția patologie, a povestit pentru NOI.md că a fost nevoită să stea în condiții mizere în salon, unicele lucruri care o consolau fiind profesionalismul medicului curant și băile recent reparate.

„Condițiile în care se tratează bebelușii m-au dat gata! În fiecare salon paturile sînt legate cu ață. Dacă se rup, ajungi jos cu tot cu copil. Nu sînt noptiere unde ai putea să-ți păstrezi lucrurile personale. Chiar și masa pentru înfășat abia de se mai ține”, a declarat proaspăta mămică.

Potrivit ei, mamele sînt nevoite să-și lase copiii singuri în salon pentru a merge la cantină, deoarece nu se permite luarea mesei în salon.

„Mămicile spun că și în celelalte secții pentru nou-născuți sînt astfel de condiții, este reparat doar blocul cu șase etaje. Tare mi-aș dori să stea acolo ministrul Sănătății, măcar pentru o zi”, a adăugat sursa citată.

Responsabilii de la Centrul Mamei și a Copilului nu au fost de găsit pentru a comenta situația.











0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?