Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Abramovici a fost eclipsat

13 apr. 2013,, 23:27   Showbiz
6971 0
Foto: click.ro
Șantierul naval Lurssen din Germania a lansat la apă cel mai mare superyacht Azzam de 180 m. Fotografiile yachtului Azzam au fost publicate pesite-ul Superyachts.com. Acesta este cel mai mare yacht din lume şi îl surclasează pe Eclipse, yachtul lui RomanAbramovici, care are o lungime de “numai” 162 de metri.

Proprietarul yachtului Eclipse, magnatul rus Roman Abramovici, a plătit pentru acesta în jur de 300 milioane de dolari.

După lansarea yachtului Eclipse, în aprilie 2010, acest vas a surclasat yachtul Dubai de pe poziţia fruntaşă a celui mai mare vas de acest tip din lume.

Chiar dacă vasul magnatului rus este doar cu cîţiva metri mai lung decît cel al premierului Emiratelor Arabe Unite, în lumea mega-yachturilor “mai mare” înseamnă întotdeauna „mai bun”.

Azzam (cuvîntul înseamnă "hotărîre" în limba arabă), a fost construit în Germania pentru un miliardar misterios. Se crede că este vorba despre un saudit, dar informaţia nu a fost confirmată. Prețul yachtului Azzam se estimează orientativ la 342 milioane dolari.

Azzam poate merge cu o viteză de 30 de noduri, faţă de doar 22 de noduri, viteza maximă a lui Eclipse.

Iahtul este mai mare decît multe nave de coazieră, iar greutatea sa este impresionantă: 14.000 de tone, sau echivalentul a 1.750 de elefanţi africani adulţi.

Luxul este şi el pe măsura dimensiunilor şi preţului. Un designer de interior a fost angajat special pentru a mobila, decora şi accesoriza iahtul, astfel încît pasagerii să se simtă confortabil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?