Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Așteptările FMI de la ANRE

22 feb. 2017,, 11:00   Societate
2610 3

Sergiu Ciobanu, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a avut o întrevedere cu echipa misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), transmite NOI.md.

În cadrul întîlnirii cei prezenţi au discutat despre Metodologia de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice, dar şi despre Metodologia de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale.

„Pe moment, împreună cu colegii din cadrul ANRE avem un plan de acţiuni pentru 24 de luni, astfel, toate documentele elaborate sînt discutate în şedinţe publice, iar cei cointeresaţi sînt bineveniţi să înainteze propuneri şi obiecţii. Pentru noi este foarte importantă transparența în procesul decizional”, a spus Sergiu Ciobanu.

La rîndul său, şeful misiunii FMI, Ben Kelmanson, a menţionat: „Voi, cei care reprezentaţi ANRE-ul, aveţi o misiune importantă pentru bunăstarea cetăţenilor Republici Moldova. Ştim cît de vulnerabile sînt domeniile pe care le gestionaţi, dar ţara şi-a asumat nişte angajamente faţă de partenerii internaţionali, de aceea, este foarte important ca împreună să ducem aceste obiective pînă la capăt.”

De asemenea, Sergiu Ciobanu a dat asigurări că „deciziile ANRE sînt în strictă concordanţă cu legislația și cadrului normativ în vigoare, care statuează că Agenția este o autoritate de reglementare independentă, ce nu se subordonează unei alte autorități publice sau private.”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?