X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Șeful Pentagonului, avertisment pentru aliații din NATO

18 feb. 2017,, 20:00   Externe
3872 1

Noul șef al Pentagonului american a avertizat că NATO trebuie să se adapteze pentru ca alianţa să rămână una credibilă și a susținut că aliaţii nu mai pot continua să ”nege realitatea”.

Şeful Pentagonului, James Mattis, a declarat vineri seară că alianţa trebuie să continue adaptarea la noile cerinţe pentru a rămîne credibilă şi a reiterat angajamentul luat de preşedintele Donald Trump cu privire la sprijinirea NATO, într-o încercare de a calma aliaţii europeni care participă în acest weekend la Conferinţa de Securitate de la Munchen, transmite DPA.

Mattis a susţinut că aliaţii nu mai pot continua să ”nege realitatea” fenomenului internaţional al terorismului, precum şi a altor riscuri geopolitice, iar aceştia trebuie să fie ”uniţi de sporirea ameninţărilor la adresa democraţiilor noastre”.

Secretarul Apărării face parte dintr-o delegaţie care reprezintă Statele Unite la Conferinţa de Securitate de la Munchen, alături de vicepreşedintele Mike Pence şi de secretarul pentru Securitate Internă (DHS), John Kelly.

Preşedintele Donald Trump a generat îngrijorări printre aliaţi în timpul campaniei electorale, după ce a catalogat drept ”învechit” NATO.

Mattis i-a anunţat miercuri pe membrii NATO că noua administraţie de la Washington îşi va ”modera sprijinul”, dacă aliaţii nu vor creşte cheltuielile pentru a atinge obiectivul de 2% din PIB pentru Apărare, scrie News.ro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?