Ședință amînată: Platon în stare gravă

Ședință amînată: Platon în stare gravă

Ședința de astăzi în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon a fost amînată pentru săptămîna viitoare la cererea avocaților.

Apărătorii au anunţat că Platon se află în stare gravă în penitenciarul Nr. 13 din capitală, iar astăzi aceştia au obținut permisiunea, de la șeful închisorii, de al vizita pe omul de afaceri.

Medicii din penitenciar le-au spus avocaților că Platon se simte foarte rău, însă nu se știe cauza.

Astăzi, în cadrul ședinței, urmau să fie audiați fosta șefă de la Victoriabank, Natalia Politova, dar și președintele Comitetului de Direcție de la Victoriabank, Corneliu Ghimpu, nepotul liderului PL, Mihai Ghimpu. Aceștia vor fi audiați la următoarea ședință de marți.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Пусть чучелом, пусть тушкой, 18 feb. 10:17

но возвращать Платона на Украину надо. В противном случае убьют и не моргнут.

Патриотка 17 feb. 22:38

Травят, сволочи по приказу тех, кто украл ярд из бюджета!!

Ion Ceban 17 feb. 19:45

Слёзы дальнобойщиков.

провинциалка 17 feb. 17:43

"забота" "адвоката дьявола" - вот и результат ! не зря же эта персона себя объявила полит.ущемленной и тусуется где-то по Германии с поцами ...только результат для нее будет не менее печальный, чем у Платона и бабушкины слезы ей еще аукнуться не только за квартиру и "самоубийство" Бутмалая !!!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load