Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

UE înăspreşte legislaţia privind combaterea terorismului

17 feb. 2017,, 11:45   Externe
1915 0

Legislativul UE a aprobat cu o largă majoritate un set de reguli anti-terorism ce vizează combatanţii islamişti care se îndreaptă sau se întorc din zonele de conflict şi care sînt predispuşi la acte de violenţă publică şi instigare la terorism, relarează Associated Press.

Astfel, directiva prevede creşterea controalelor la frontierele spaţiului Schengen.

Conform reprezentanţilor Parlamentului European, noile reguli vor consolida sancţiunile pentru cei care călătoresc sau se întorc din zonele de conflict cu scopul de a efectua atacuri teroriste, precum şi cu scopul de a sprijni finanţa sau de a fi complici la astfel de fapte.

Ca urmare a atacurilor extremiste din Franţa, Belgia şi Germania, în ultimii doi ani, statele membre UE au căutat să înăsprească legislaţia penală pentru a viza astfel mai multe acţiuni extremiste.

Legislaţia UE vizează statele membre şi ar trebui pusă în aplicare pe deplin în următoarele 18 luni.

Din spaţiul Schengen fac parte Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria, în timp ce România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru nu fac parte din Schengen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?