X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ghileţchi nu este sigur că modificarea Codului electoral va fi posibilă

16 feb. 2017,, 15:38   Politică
2851 1

Fostul candidat la alegerile prezidenţiale din 2016, deputatul Valeriu Ghileţchi nu este sigur că va fi posibilă modificarea Codului electoral, precum şi că vor fi luate măsuri în privinţa mass-mediei.

El și-a exprimat îndoielile la conferinţa "Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova 2016: analiză, concluzii, recomandări şi paşi de urmat".

Potrivit lui, "dacă efectuăm modificările, este necesar ca acestea să fie făcute nu numai pentru alegerile prezidenţiale, dar şi pentru cele parlamentare".

"Trebuie creată o comisie care se va ocupa de această problemă. În ceea ce priveşte mass-media, eu nu sînt sigur că, dacă măsurile stricte vor fi luate imediat, acest lucru va fi pe placul tuturor. Orice decizii cu privire la mass-media trezesc oamenilor bănuiala că în spate se află anumite forţe politice. Mass-media ar trebui să fie independentă", a spus deputatul.

Reprezentantul Comisiei parlamentare pentru probleme juridice, numiri şi imunităţi Anatolie Zagorodnîi a declarat că "alegerile recente au fost legitime şi democratice, oamenii au avut posibilitatea de a-și alege preşedintele".

"Este necesar să fie trase concluzii, astfel încît după modificarea legii să nu mai apară divergenţe. Este necesar ca legea să nu mai dezbine societatea", a afirmat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?