Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Îndemn la adresa autorităților transnistrene, de la ambasadorul ungar

16 feb. 2017,, 12:38   Politică
2507 1

Ambasadorul Ungariei în Moldova, Matyas Szilagyi, îndeamnă autorităţile de la Tiraspol să tindă spre atingerea unui progres în soluţionarea conflictului transnistrean.

El a făcut acest lucru ieri la Tiraspol, la întrevederea cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al liderului de la Tiraspol, diplomatul şi-a exprimat speranţa că "impulsul dat procesului de reglementare în anul trecut va avea un rezultat pozitiv".

"Problema trebuie soluţionată, deoarece totul se face, într-un final, pentru ca viaţa oamenilor să fie mai bună, iar în regiune să fie pace şi linişte", a spus Szilagyi.

Drept răspuns, Krasnoselski a declarat că Transnistria "este un stat paşnic, care vrea să trăiască în pace cu vecinii - şi cu Moldova, şi cu Ucraina".

"Noi sîntem un stat democratic deschis, cu mecanisme viabile de control şi echilibru între ramurile puterii. Toate deciziile noastre politice la nivelul procesului de reglementare nu trebuie să-i pună pe cetăţenii Transnistriei în impas", a menţionat el.

În opinia liderului de la Tiraspol, "Transnistria şi Ungaria sînt legate tradiţional de relaţii bune în diferite domenii".

"Cea mai intensă colaborare în ultimii ani se desfăşoară în domeniul cultural-istoric. La Complexul memorial militar-istoric de la Bender a fost eternizată memoria inclusiv a soldaţilor maghiari, pentru care pămîntul transnistrean a devenit ultimul refugiu", a amintit el.

Ambasadorul Ungariei şi-a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul oferit în reconstituirea Complexului memorial.

"Vreau să vă transmit recunoştinţa rudelor ai căror apropiaţi sînt înmormîntaţi în cimitirul militar. Cultul memoriei este foarte dezvoltat şi în ţara noastră. Apreciem înalt ajutorul dumneavoastră şi ajutorul transnistrenilor în reconstituirea cimitirului militar. Acest fapt creează o atmosferă bună în relaţiile noastre", a spus diplomatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?