Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În școli ar putea fi introduse ore de educație anticorupție

15 feb. 2017,, 16:54   Societate
2072 0

Necesitatea introducerii Educației anticorupție ca parte componentă a disciplinei Educație civică a fost discutată miercuri, în cadrul unei mese rotunde organizate sub egida CNA, notează NOI.md.

Evenimentul a adunat reprezentanți de la Ministerul Educației, directori de școli, cadre didactice, dar și tineri care au avut misiunea de a revizui curriculumul la disciplina Educație civică și elaborarea Ghidului metodologic pentru cadrele didactice, ambele din perspectiva educației anticorupție a elevilor.

Participanții la masa rotundă au fost unanim de acord cu faptul că elevii au nevoie de educație anticorupție precum au nevoie de educație juridică, economică, pentru sănătate etc., căci toate aceste tipuri de educație contribuie la dezvoltarea unui cetățean activ și responsabil.

Introducerea în cadrul curriculumului și predarea sistematică a noțiunilor anticorupție adaptate vîrstei, dublate de o atitudine exemplară și de o instruire permanentă a cadrelor didactice, vor duce la crearea unor modele demne de urmat și a unor repere corecte în gîndirea tinerei generații.

Astfel, odată definitivat, curriculumul va fi implementat în învățămîntul preuniversitar treapta gimnazială și liceală și va deveni un instrument eficient al CNA și Ministerului Educației în prevenirea corupției.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului PNUD "Consolidarea capacităţilor de prevenire a corupţiei şi analiză a CNA", susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei şi UNODC.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?