X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Experții de la Rospotrebnadzor au inițiat inspecția vinăriilor din Găgăuzia

15 feb. 2017,, 13:45   Economie
2531 0

Experții Serviciului federal sanitar rus Rospotrebnadzor au inițiat inspecția companiilor vinicole din Găgăuzia care doresc să obțină permisiunea de a-și livra produsele în Rusia, relatează NOI.md.

Miercuri, 15 februarie, o delegație a Serviciului Rospotrebnadzor, în comun cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Farit Muhametșin, a efectuat o vizită de lucru în Găgăuzia. La Comrat membrii delegației s-au întîlnit cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al bașcanului, din componența delegației ruse fac parte conducători ai subdiviziunilor cheie ale Serviciului „Rospotrebnadzor” – șeful adjunct al Direcției supraveghere sanitară Andrei Gorski, șeful adjunct al Direcției Rospotrebnadzor pentru Moscova Victor Glinenko, șefa Secției igienă alimentară a Direcției Rospotrebnadzor pentru Moscova, Irina Piskariova.

Bașcanul Găgăuziei și membrii delegației ruse, în frunte cu Farit Muhametșin, au discutat situația curentă a relațiilor comercial-economice și posibilitățile extinderii livrărilor de produse alcoolice din autonomie în Federația Rusă.

Astfel, s-a menționat că în această etapă un șir de întreprinderi vinicole din autonomie, în urma inspecției efectuate de specialiștii ruși, au obținut permisiunea de a livra în Rusia vinuri și material vinicol. Totodată, potrivit bașcanului, produsele altor companii vinicole din Găgăuzia la fel corespund standardelor înalte de calitate.

În cadrul vizitei în autonomie reprezentanții serviciului Rospotrebnadzor vor inspecta condițiile de fabricare a produselor alcoolice la cîteva companii.

Farit Muhametșin a spus că decizia finală privind efectuarea exportului de vinuri din Găgăuzia în Rusia de către companiile noi va fi adoptată după finalizarea aprecierii corespunderii lor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?