Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O delegaţie transnistreană a plecat la Moscova "să extindă relaţiile"

14 feb. 2017,, 15:45   Politică
2892 0

O delegaţie a Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, condusă de speakerul Alexandr Şcerba, se află într-o vizită de trei zile la Moscova.

Deputaţii planifică să desfăşoare mai mult de zece întrevederi în Duma de Stat, Consiliul Federaţiei, în duma orăşenească şi regională a Moscovei pentru a extinde relaţiile între Rusia şi Transnistria atît la nivel parlamentar, cît şi la nivel regional.

La Duma de Stat delegaţia intenţionează să participe la şedinţa grupului de fracţiuni pentru Transnistria, din care fac parte deputaţii ruşi aleşi din partea oraşelor şi raioanelor din regiune.

"Mizăm pe o cooperare strînsă pentru soluţionarea unor probleme actuale precum obţinerea cetăţeniei ruse, a capitalului pentru mame. Vom mai discuta probleme ce ţin de asigurarea pensiei, probleme culturale, ştiinţifice", a spus preşedintele Comitetului pentru dezvoltarea antreprenoriatului, Victor Guzun. Potrivit lui, un subiect al discuţiilor va fi susţinerea concetăţenilor ruşi care locuiesc în Transnistria. Cu două săptămîni în urmă, în acelaşi scop a plecat la Moscova şi preşedintele Transnistriei, Vadim Krasnoselski. Din delegaţie atunci a făcut parte întreg cabinetul de miniştri al regiunii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?