X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Președintele l-a desemnat pe Vlad Filat candidat la funcția de premier

10 apr. 2013,, 17:04   Politică
6370 9
Foto: voceabasarabiei.net
Candidatul înaintat de președintele țării, Nicolae Timofti, la funcția de premier al Republicii Moldova este liderul PLDM, premierul în exercițiu Vladimir Filat.

Decizia a fost anunțată acum cîteva minute de șeful statului în cadrul unei conferințe de presă, după mai bine de o lună după demiterea guvernului prin moțiunea de cenzură, relatează NOI.md.

În aceste condiții, Vlad Filat are 15 zile la dispoziție pentru a-și forma echipa și programul de guvernare și pentru a obține votul Paramentului.

“Am luat decizia să-l desemnez în calitate de candidat pe domnul Vlad Filat, președintele PLDM. Argumentele în favoarea acestuia sînt că, în cadrul consultărilor, a fost singura candidatură care mi-a fost propusă de PLDM. Unele partide cu care am dus consultări au recunoscut dreptul PLDM de a propune un candidat la funcția de prim-ministru“, a spus Timofti.

După consultările cu șeful statului, PL a declarat că nu va vota pentru desemnarea lui Vlad Filat în funcția de premier, solicitîndu-i să-și retragă candidatura.

În același timp, PD a declarat că va vota pentru Filat, dacă acesta va veni cu garanții că va asigura o mai bună funcționalitate a noului guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?