Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Agenda audierilor parlamentare pentru sesiunea de primăvară

14 feb. 2017,, 11:59   Societate
2148 1

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat Planul audierilor pentru semestrul I al anului 2017, informează NOI.md.

Pe agendă au fost incluse probleme legate de sistemul de pensii, serviciile sociale, probleme ce ține de securitatea demografică, controlul tutunului, precum și accesul populației la medicamente. Conform planului audierilor, pe parcursul lunii februarie, membrii Comisiei vor audia informații despre situația din domeniul sănătății mintale și reglementarea cadrului normativ al activității psihologice.

Informații despre incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și implementarea Programului național strategic în domeniul securității demografice vor fi prezentate de autorități la audierile din luna martie. Deputații vor mai desfășura audieri cu privire la sistemul de pensionare, precum și activitatea și finanțarea serviciilor sociale în Republica Moldova.

În luna aprilie, în atenția Comisiei vor fi subiecte referitoare la reglementarea pieței farmaceutice în Republica Moldova și accesul populației la medicamente. Pe parcursul lunii mai Comisia va examina cum este implementată legislația privind controlul tutunului, precum și modelele în controlul tuberculozei centrate pe pacient.

Informațiile despre noile modalități de salarizare a lucrătorilor din sistemul de sănătate, executarea bugetului asigurărilor sociale de stat și al fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2017 vor fi prezentate de autorități parlamentarilor în luna iunie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?