X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Kosacev: Demisia lui Flynn sugerează că administrația sa a fost ”infectată”

14 feb. 2017,, 20:00   Externe
3596 1

Konstantin Kosacev, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului) din Rusia, a declarat marți că demisia lui Michael Flynn din funcția de consilier național pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump sugerează faptul că liderul de la Casa Albă a fost pus la colț sau că administrația sa a fost ‘infectată’ de un sentiment antirusesc, informează Reuters.

Michael Flynn a demisionat luni seara după dezvăluirile potrivit cărora el a discutat despre sancțiunile americane împotriva Rusiei cu ambasadorul rus în SUA înainte ca Trump să-și preia mandatul și că l-a indus în eroare pe vicepreședintele american Mike Pence în legătură cu conversațiile.

”Fie Trump nu a obținut independența necesară și, prin urmare, este ținut la colț, fie rusofobia a infectat deja noua administrație de sus pînă jos”, a declarat Kosacev, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Michael Flynn se află într-un plin scandal după ce s-a aflat că a mințit cu privire la contactele telefonice avute cu ambasadorul rus în SUA în perioada dinaintea instalării lui Donald Trump la Casa Albă.

Generalul în retragere Keith Kellogg, numit în locul lui Flynn

În scrisoarea de demisie, Michael Flynn a recunoscut că „a înşelat din neatenţie pe vicepreşedintele ales (Mike Pence) şi pe alte persoane cu informaţii incomplete despre discuţiile sale telefonice cu ambasadorul Rusiei”.

„Din păcate, din cauza ritmului rapid al evenimentelor, din nebăgare de seamă, am informat incomplet pe vicepreşedintele ales şi alte persoane despre convorbirile mele telefonice cu ambasadorul Rusiei”, a declarat Michael Flynn în scrisoarea sa de demisie publicată de Casa Albă.

Generalul în retragere Keith Kellogg, care a fost șef al statului-major al Consiliul Național de Securitate, a fost numit în funcția de consilier prezidențial pentru securitate națională, mai informează Reuters.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?