Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova s-a alăturat unei ample acțiuni internaţionale

14 feb. 2017,, 10:45   Societate
2457 0

Moldova participă la operaţiunea transfrontalieră de combatere a contrabandei cu ţigarete "Scut", care se desfăşoară în perioada 5-28 februarie cu implicarea autorităţilor vamale din România, Ucraina, Serbia şi Ungaria.

Directorul Serviciului Vamal al RM, Vitalie Vrabie, a avut, la Costeşti, o întrevedere cu Dorel Fronea, vicepreşedinte al ANAF şi coordonator al structurilor vamale din România.

În cadrul discuţiilor, Vitalie Vrabie a menţionat importanţa unificării eforturilor instituţiilor abilitate în demersurile de combatere a fenomenului contrabandei cu produse de tutungerie, evocînd în acest context eficienţa colaborării instituite care se materializează în rezultate statistice încurajatoare, confirmate şi de studiile agenţiilor de profil. Astfel, potrivit celui mai recent studiu al companiei de cercetare Novel Research, în anul 2016, ponderea produselor de tutungerie provenite din Republica Moldova în comerţul ilicit din România s-a redus de la 20,6% pînă la 14,9%.

În cadrul unei operaţiuni de acest gen, care s-a desfăşurat în septembrie 2016, cu participarea Republicii Moldova, României şi Ucrainei, au fost reţinute în total peste 36 mii de pachete de ţigarete nedeclarate, de diverse mărci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?