Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul SUA vine cu un îndemn către conducerea Transnistriei

14 feb. 2017,, 10:00   Societate
12779 11

În Transnistria şi Moldova s-au încheiat procesele electorale şi noii preşedinţi deschid noi oportunităţi pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol.

O declaraţie în acest sens a făcut Ambasadorul SUA în RM, James Pettit, la întrevederea de luni, la Tiraspol, cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, diplomatul a recunoscut că "este foarte optimist în privinţa situaţiei", considerînd că "noile puncte de vedere vor contribui la îmbunătăţirea acesteia".

Potrivit Ambasadorului, pentru avansarea în reglementarea relaţiilor moldo-transnistrene este nevoie de "răbdare şi de o nouă viziune".

"Sperăm că în curînd va fi înregistrat un progres în această privinţă. Noi ne străduim mult să-i convingem pe partenerii noştri de la Chişinău ca ei să acţioneze pozitiv în acest domeniu. Cel mai import în orice relaţii este găsirea unui compromis", a remarcat el.

Vadim Krasnoselski a menţionat că "nu poţi avansa fără compromisuri, însă compromisul trebuie să fie unul reciproc".

"Sîntem recunoscători pentru atenţia acordată situaţiei în relaţiile dintre Transnistria şi republica Moldova şi sperăm că va urma un dialog pozitiv", a spus liderul de la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?