X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Municipalitatea a găsit soluția pentru frigul din grădinițe

10 apr. 2013,, 12:17   Societate
3136 0
Foto : tgs66.ru
Temperatura aerului, care, potrivit meteorologilor, este prea joasă pentru această perioadă, dă bătăi de cap administrațiilor grădinițelor din municipiu. Potrivit publika.md, într-o grădiniță din capitală, copiii sînt îmbrăcați gros înainte de a fi aduși la instituția preșcolară, iar educatorii efectuează cu ei exerciții fizice pe parcursul zilei pentru a se încălzi.

La începutul lunii aprilie, cînd municipalitatea a declarat sezonul de încălzire închis, responsabilii de la Termocom susțineau că, în caz de necesitate, grădinițele, școlile și spitalele vor putea fi reconectate la agentul termic. Astăzi, funcționarii de la Primărie susțin că acest lucru se face mai greu și este costisitor.

Solicitată de NOI.md, șefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din cadrul Primăriei Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, sugerează administrațiilor grădinițelor să includă climatizatoare și reșouri electrice pentru a încălzi instituțiile.

„Procedura de reconectare la agentul termic este complicată și necesită mult timp. Ținînd cont de prognozele meteo, care arată că temperaturile merg în creștere, am hotărît ca în dormitoarele din grădinițe și sălile de joc să fie instalate climatizoare şi reşouri, aceasta ar fi unica ieşire din situaţie la moment”, a declarat pentru NOI.md Tverdohleb.

Sezonul de încălzire a fost închis pe 1 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?