X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Peste Prut va fi construit un pod

11 feb. 2017,, 14:00   Societate
8469 6

Proiectul de construcție a podului rutier de peste Prut, din zona localității Zagarancea, raionul Ungheni rămîne o prioritate pentru Republica Moldova și România, transmite NOI.md.

Urmează ca în cel mai scurt timp să fie avizate toate autorizațiile de mediu din Republica Moldova și România, iar pînă la sfîrșitul trimestrului II al anului curent să fie semnat acordul interguvernamental între cele două state. Construcția de aproape 40 de milioane de euro va fi plătită de guvernul român, întrucît face parte din proiectul autostrazii Targu-Mures-Iasi-Ungheni, alte 2 milioane de euro vor fi suportate de autoritățile din Moldova.

Totodată, ar putea fi modificat și podul feroviar Fălciu-Cantemir, pentru a putea permite și circulația transportului rutier. În cel mai scurt timp va fi elaborat un studiu de fezabilitate care va lua în considerare toate aspectele tehnice şi organizatorice pentru realizarea unui pod mixt (rutier şi feroviar) la trecerea de frontieră.

România va oferi asistență și schimb de experiență și colaboratorilor Serviciului Transport Naval a MTID, pentru schimb de experiență, dar va oferi și suport metodologic pentru implementarea sistemului electronic de colectare a vinietei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?