X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Un nou scandal provocat de administrația Trump

10 feb. 2017,, 10:00   Externe
3620 2

Administrația Trump este implicată într-un nou scandal. Kellyanne Conway, consilieră apropiată a președintelui american Donald Trump, a făcut reclamă la produsele Ivankăi Trump.

Mai mult, ea i-a îndemnat pe americani să-i cumpere produsele acesteia, stîrnind astfel o mulțime de critici, relatează Reuters.

„Mergeți să cumpărați marfa lui Ivanka… O să merg și eu să-mi iau cîte ceva azi”, a spus Conway la televiziunea Fox News, într-un interviu acordat chiar din interiorul Casei Albe.

„O să bag aici o reclamă gratuită: mergeți toți să cumpărați azi”, a insistat ea, deși regulile de etică din SUA interzic angajaților administrației să își folosească funcțiile pentru a promova produse sau pentru avantaje personale ale prietenilor.

Președintele comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților, republicanul Jason Chaffetz, a declarat că reclama făcută de consiliera lui Trump a fost „clar dincolo de limită, inacceptabilă”.

Două organizații non-profit pentru promovarea eticii au înregistrat reclamații la Biroul pentru Etică Guvernamentală (OGE) și la Biroul Consilierului Juridic al Casei Albe.

„Este o încălcare a regulii”, a declarat postului MSNBC Norman Eisen, fost consilier pe probleme de etică al lui Barack Obama, predecesorul lui Donald Trump.

Kellyanne Conway a făcut aceste afirmații la o zi după ce președintele republican Donald Trump a atacat lanțul de magazine Nordstrom. Liderul de la Casa Albă a atacat pe Twitter compania, deoarece a întrerupt colaborarea cu Ivanka Trump.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?