Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sondaj: Cine ar putea cîștiga în alegerile din Franța din primul tur

9 feb. 2017,, 17:20   Externe
3959 2

Lidera de extremă-dreapta din Franța Marine Le Pen este favorită pentru a cîștiga primul tur al alegerilor prezidențiale din luna aprilie, arată un sondaj, citat de Reuters. În al doilea tur, însă, ea va pierde în fața candidatului de centru Emmanuel Macron, potrivit unui alt studiu.

Un sondaj realizat de Harris Interactiv pentru turul de scrutin din 23 aprilie o creditează pe Le Pen, care conduce partidului antiimigranţi şi eurosceptiv Frontul Naţional, cu 24% din intenţiile de vot. Pe a doua poziţie se află Emmanuel Macron, cu 21% din intenţiile de vot.

Francois Fillon, care în urmă cu două săptămîni era favorit să cîştige alegerile, dar ale cărui şanse au scăzut semnificativ în urma scandalului angajărilor fictive, ar urma să obţină 19% din voturi, potrivit sondajului.

Alte două sondaje publicate miercuri au creditat-o pe Le Pen cu un avantaj similar în primul tur de scrutin, dar au anticipat că Macron o va învinge în al doilea tur de scrutin, urmînd să obțină 63% din voturi, iar Le Pen are 37%.

Alegerile prezidențiale din Franța au loc în lunie aprilie și mai. Pe 23 aprilie se desfășoară primul tur de scrutin, în timp ce al doilea are loc pe 7 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?