X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Medicamente mai ieftine și de calitate în Moldova

8 feb. 2017,, 11:55   Societate
4108 1

Ministerul Sănătății urmează să implementeze o nouă lege a medicamentului, conform căreia piața farmaceutică din țară urmează să fie asigurată cu medicamente mai ieftine și de calitate, relatează NOI.md.


Noul proiect de lege prevede simplificarea procesului de autorizare a medicamentelor. La fel, în mod obligatoriu, agenții economici vor trebui să importe medicamente în funcție de necesitățile bolnavilor. Prin aceasta se dorește rezolvarea problemei crizei preparatelor farmaceutice în țară.

Totodată, potrivit unui comunicat de presă, în unele magazine specializate se va permite vînzarea preparatelor ce nu necesită prescripție medicală. Lista acestor preparate va fi întocmită de Ministerul Sănătății.

În cazul în care agenții economici nu vor respecta noile reglementări ale legii, ei vor fi sancționați, iar dacă încălcările vor fi foarte grave, Agenția Medicamentului va retrage licența de activitate a importatorilor și distribuitorilor de medicamente pentru o anumită perioadă.

Părerile și comentariile pe marginea documentului pot fi exprimate pînă la 21 februarie pe platforma de dezbateri publice particip.gov.md.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?