Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Liderii parlamentari şi-au declarat veniturile

8 apr. 2013,, 14:22   Politică
3413 1
Foto: eurasianews.md
Liderii fracţiunilor parlamentare, precum şi alţi deputaţi, şi-au făcut publice veniturile. Potrivit Agenţiei "Infotag", declaraţiile sînt publicate pe site-ul Parlamentului.

Potrivit datelor făcute publice, preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat (PLDM), Valeriu Streleţ, a obţinut venituri salariale de la locul de muncă de bază în mărime de peste 148 mii lei, iar soţia acestuia, Aurelia Braguţa, a obţinut peste 36 mii de lei din activitatea de lector universitar. În afară de aceasta, soţia deputatului a mai primit alte peste 124 de mii de lei în calitate de manager al unui proiect.

Pe lîngă salariu, Valeriu Streleţ a declarat venituri în sumă de 4 milioane de lei - dividende din activitatea SRL "Bioprotect". Plus la aceasta, deputatul a vîndut două automobile "Mitsubishi" şi "Toyota", ambele din 2008. În urma acestei tranzacţii, Streleţ a mai obţinut 272 mii lei. În locul celor două maşini, deputatul şi-a procurat una nouă cu anul de producţie 2012 – Audi Q5 и VW Touareg, pentru care a achitat 1 milion 625 mii lei. Streleţ este proprietarul cîtorva terenuri evaluate la 349 mii lei, deţine 2 apartamente în Chişinău şi o casă la sol, care a fost dată în exploatare anul trecut, fiind evaluată la peste 2 mil. lei. Liderul fracţiunii PLDM are depozitaţi în conturi bancare 7 mii de euro şi circa 60 de mii de lei.

Liderul fracţiunii parlamentare PL, Ion Hadârcă, a obţinut venituri din salariu în sumă de peste 140 mii lei. Deputatul a mai obţinut venituri de peste 42 mii lei de la publicaţia "Ştiinţa".

Preşedintele fracţiunii Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov, a obţinut venituri la locul de muncă de bază în sumă de 142 mii lei. El deţine un automobil BMW din 2007. Soţia lui Diacov, Tatiana deţine un lot de teren sub o construcţie din capitală pe care l-a achiziţionat în 2005 şi care a costat 382 mii de lei. Totodată, ea mai dispune de un apartament la Moscova cu o suprafaţă de 69,1 metri pătraţi. Apartamentul a fost procurat în anul 1986. Soţii Diacov au depozitaţi în conturile bancare 6 mii de euro, 16 mii de dolari SUA şi 91 mii de lei. Tatiana Diacov este proprietara ziarului "Novoe Vremea".

Preşedintele fracţiunii Partidului Comuniştilor (PCRM), Maria Postoico, a declarat venituri de la locul de muncă de bază în sumă de 122 mii de lei şi venituri din plata pensiei de peste 98 mii de lei. Soţul acesteia a obţinut venituri din plata pensiei în mărime de peste 31 mii de lei. Lui îi aparţin cîteva terenuri agricole în satul Buţeni, raionul Hînceşti, care valorează mai bine de 6 mii de lei. Maria Postoico deţine două apartamente în Chişinău – unul procurat în anul 1995, iar altul încă nu a fost dat în exploatare. Ea mai deţine acţiuni la o fabrică de produse chimice.

Preşedintele Parlamentului, liderul PDM, Marian Lupu, a obținut venituri din salariu de peste 171 mii de lei, veniturile soţiei sale au constituit 40 de mii lei. El deţine în capitală un apartament de 136 metri pătraţi evaluat la 1 mil. 222 mii de lei, precum și un garaj.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat venituri de peste 127 mii de euro, iar veniturile soţiei sale, care activează la Ministerul Culturii, au depăşit 95 de mii de lei. Anul trecut, deputatul a primit dividende din activitatea SRL "Eurosim" în sumă de 315 mii de lei. De asemenea, a ridicat un premiu din partea Uniunii Teatrale în mărime de 2 mii de lei. Mihai Ghimpu deţine un apartament de 63 de metri pătraţi şu un automobil Mercedes din 2005.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a ridicat de la locul de muncă de bază, peste 100 de mii de lei, veniturile din plata pensiei au constituit circa 95 de mii de lei. El dispune de un apartament cu suprafaţa de 232 de metri pătraţi evaluat la 1 mil. 884 mii lei. De asemenea, liderul PCRM deţine terenuri în Corjova, Dubăsari, Pîrîta şi comuna Budeşti. Voronin mai este proprietarul a două case în Corjova şi Pîrîta, evaluate la 210 mii lei. În conturile bancare, fostul şef al statului păstrează 800 mii de lei, 20 de mii de dolari SUA şi 9 mii de euro. De asemenea, deţine acţiuni în valoare de peste 5 mil. lei la Banca de Finanţe şi Comerţ.

Potrivit legii, toţi deputaţii, miniştrii, funcţionarii de stat, judecătorii şi procurorii sînt obligaţi să depună declaraţiile pe venit pînă la 31 martie. Declaraţiile sînt publicate pe site-ul instituţiei unde activează semnatarii. Pim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat nu şi-a publicat, deocamdată, declaraţia cu privire la venit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?